preskoči na sadržaj
 

Naša Eko-škola već četvrtu godinu zaredom provodi raznolike akcije i projekte, a u službi prirode, i svakako našeg zdravlja i budućnosti.

Ove godine uključili smo  se u kampanju «Za manje otpada» («Litter less» campaigne) koju provode Wrigley Company Foundation i Udruga Lijepa Naša. 

7. studenoga 2012. učenici nižih i viših razreda naše škole sudjelovali su u akciji čišćenja školskog dvorišta i puteva oko škole čime smo obilježili Svjetski dan akcije  i simbolički započeli aktivnosti smanjivanja i zbrinjavanja  otpada. Pronašli i sakupili smo puno smeća koje je trebalo baciti u koševe i otpada koji uvijek valja odložiti u posebne spremnike. Zato pozivamo učenike kao i sve one koji šeću ili tek užurbano prolaze našim školskim dvorištem i okolnim puteljcima da razmišljaju ekološki.

U svrhu edukacije učenika o potrebi smanjivanja otpada u školi i okolišu, te nužnosti odvajanja i recikliranja iskoristivog otpada, početkom studenog organiziramo predavanja za sve učenike na temu OTPAD NIJE SMEĆE, a krajem studenog i eko-akcije.

Eko-akcije održat će se  prema sljedećem rasporedu:

22. studenoga 2012. – AKCIJA SAKUPLJANJA STAROG PAPIRA

4.  prosinca 2012. – AKCIJA SAKUPLJANJA POVRATNE PLASTIČNE AMBALAŽE (PET-BOCE) I ČEPOVA (PE-ČEPOVI)

ZADNJI PETAK SVAKOGA MJESECA OVE ŠK.GOD. – AKCIJA SAKUPLJANJA ISTROŠENIH BATERIJA I AKUMULATORA

 

 
REZULTATI EKO-AKCIJE Sakupljanje PET boca

Dragi učenici, roditelji i prijatelji naše škole!

Sakupili smo zaista mnogo povratnih plastičnih boca i čepova i time smo:

1.      Spriječili da taj otpad završi u okolišu, gdje se razgrađuje stotinama do tisućama godina i čini okoliš ružnim i opasnim za živa bića!

2.      Spriječili da taj otpad spale sa ostalim smećem, čime ne bi uštedili nimalo energije i čime bi potrošili kisika koliko jedan čovjek treba za oko 3,5 godine života!

3.      Doživjeli ugodan osjećaj zajedništva!

4.      Dokazali da naše geslo „SAM ČINIM MALO, ALI ZAJEDNO SPAŠAVAMO SVIJET“ zaista vrijedi!          

Hvala svakom sudioniku!

 

Također zahvaljujemo članovima komisije za vaganje papira i prebrojavanje boca (kao i  pridruženim djelatnicima dobre volje, a bez posebnog zaduženja) što su uložili trud i slobodno vrijeme i animirali svoje đake da sudjeluju u akcijama!

Detaljne rezultate akcije možete vidjeti ispod teksta i na eko-panou u holu škole, a najupornije ćemo i nagraditi!

 

Vaš EKO-ODBOR

 

1. - 4. razredi

5. - 8. razredi

 
REZULTATI EKO-AKCIJE Skupljanje starog papira i POZIV NA NOVU EKO-AKCIJU

Pohvaljujemo sve ekološki osviještene i natjecanja željne učenike, roditelje i učitelje koji su sudjelovali u akciji skupljanja starog papira. Sa sakupljenom količinom starog papira spasili smo preko 40 stabala ili uštedjeli električne energije koliko jedno domaćinstvo potroši u 1 godini i 2 mjeseca , odnosno 575 litara nafte (dovoljno da autom prijeđemo skoro 6500 km). Bravo!

A još toliko papira sakupljeno je tijekom par mjeseci u kutijama u učionicama i kabinetima! Osobito pohvaljujemo one koji su se sa svojim odjelom i razrednicom/razrednikom zaista iskazali količinom sakupljenog starog papira – preko 100 kg sakupili su

svi prvašići, 4.a i 4.c, te 6.c i 5.d. Nagrađeni će biti 1.c i 1.d, te 6.c i 5.d.

Privremene rezultate akcije možete pogledati ovih dana i na eko-panou, a detaljne rezultate čim podatke skupimo od tvrtke koja je papir odvezla i izvagala.

Puno hvala defektologinji Dunji, učiteljici Nataši, psihologinji Ivani, domarima Marijanu i Danijelu, kao i dragim učenicima koji su pomagali u vaganju i nošenju papira!

                                                                                                                                                         Marina Škledar, eko-koordinator

 
 
Školski reciklažni otočić

Od DANA PLANETA ZEMLJE u holu naše škole možete primjetiti ŠKOLSKI RECIKLAŽNI OTOČIĆ.

Kao i svaki reciklažni otok ili dvorište (a najbliži je kod sajmišta), i ovaj naš je, zapravo, mjesto na kojem možete odložiti dio otpada koji nastane tijekom nastave i odmora, a koji se može ponovno upotrijebiti – reciklirati, umjesto da ga bacite u smeće. Time smanjujemo količinu smeća i čuvamo naš planet.

Odabrali smo najčešće četiri vrste otpada koje se u Hrvatskoj sakupljaju.

Prošetajte, pogledajte i djelujte ekološki – ne dozvolite da papir ili staklenka koji vam više ne trebaju, plastična boca od pića kojeg ste popili, a ni njen čep, završi u smeću – odložite ih u odgovarajuće spremnike školskog reciklažnog otočića. Iako postoji i pretinac za baterije – njih i dalje, do kraja svibnja, sakupljamo po starom, uz pomoć razrednika, zadnji petak u mjesecu. Nagradu najupornijem odjelu za tu vrstu otpada dodijelit ćemo krajem šk.god.

SRETAN DAN NAŠEG PLANETA želi vam

vaš Eko odbor

Slike se nalaze u galeriji.

 

 
OBNOVA STATUSA EKO - ŠKOLE

 

    

 

 

U petak, 31.svibnja, na početku školskog Športskog dana obilježili smo i važan događaj za našu Eko-školu – podigli smo novu zelenu eko-zastavu koju smo dobili na svečanosti obnove statusa međunarodnih eko-škola početkom svibnja.

Na toj smo svečanosti dobili i certifikat o sudjelovanju u kampanji Za manje otpada.

Ove školske godine bili smo jako marljivi na raznim poljima, a zajednički smo se najviše bavili smanjivanjem otpada u svom okruženju.

Kao što Sesvećani znaju, sav iskoristivi otpad iz kućanstava može se odložiti na sesvetskom reciklažnom otoku kod sajmišta, a iskoristivi otpad koji nastaje u školi možemo odložiti u holu naše škole, jer ona ima pravi školski reciklažni otočić. (vidi fotografije)

Htjeli smo vas malim eko-akcijama tijekom nastavne godine potaknuti da stvarate naviku odvajanja otpada i u školi i u svojim obiteljima.

Jesmo li uspjeli?

akciji skupljanja starog papira sa skoro 2 tone papira spasili smo preko 40 stabala, a akcijom skupljanja PET ambalaže spriječili smo da 5000 boca završi u okolišu. PE čepove s tih boca smo iskoristili za izradu modela planeta Zemlje, a sav ostatak ovih dana donirat ćemo Udruzi oboljelih od limfoma i leukemije koji će za njih od tvornice ulje dobiti novac za kupnju lijekova.

A 173 kg sakupljenih istrošenih baterija i 42 kg akumulatora zaista bi u okolišu učinilo veliku štetu! Za taj eko-pothvat pohvaljujemo pobjednike – 5.c razred i one koje ih slijede skoro u stopu – 5.a razred i, naravno, njihove poduzetne razrednice! Priznanja, simbolične nagrade i poslastice vas čekaju!

Čestitam svakom učeniku, učitelju i roditelju koji se odazvao pozivima na akcije!

Posebno čestitam onome tko je odlučio stvoriti naviku razdvajanja korisnog otpadaod smeća i odlaganja tog otpada u spremnike!

Nastavimo tako i dalje!

Vaš eko-odbor

 
 

 

ODMORKO - LJETO 2021.

 

Učenici će u okviru programa moći slobodno plivati na bazenima Iver, Utrina, Svetice, Jelkovec, ŠRC Šalata i PVC Mladost. Osim plivališta Savez je pripremio i igraonice: atletike, sportova s diskom, boćanja, mačevanja, ragbija, triatlona, odbojke na pijesku, rukometa na pijesku, plesova, raftinga, kajak kanua, squasha, taekwondoa, kuglanja, bowlinga, tenisa, streljaštva te upoznavanja sa tajnama Medvednice.

Također, u sklopu programa „Odmorko ljeto 2021“, organizirat će se dva turnira u odbojci na pijesku i futsalu.

Ekipu mogu činiti učenici iz različitih škola. Prijavni list za turnire možete pronaći ovdje.

Link za prijavu na programe za koje je navedeno da je prijava obavezna:  https://skolski-sport-zg.hr/index.php?rubrika=odmorko&prijava=1

Sudjelovanje u aktivnostima je besplatno uz predočenje važeće iskaznice ili zahtjeva za izradu iskaznice Hrvatskog školskog sportskog saveza Grada Zagreba.

Detalje pogledajte u priloženom PDF dokumentu.


UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Dragi osmaši, 

bliži se kraj osnovnoškolskog obrazovanja i prijelaz u novo životno razdoblje, srednju školu. U tome vam želimo puno sreće i uspjeha. Sljedeće stranice bit će vam vrlo korisne:
 
Ovo je stranica putem koje ćete se upisivati u srednju školu, ali i mjesto na kojemu možete naći sve bitne informacije vezane za upis. Istražite! Provjerite imate li valjanu CARNET-ovu lozinku i korisničko ime (istim pristupate svome e-dnevniku). 
 
Na ovoj stranici možete saznati brojne informacije o srednjim školama i srednjoškolskim programima, ali i raznim zanimanjima. Možete ispuniti Moj izbor: Upitnik interesa i kompetencija, koji vam može dati ideju o zanimanjima koja bi vam odgovarala.
 
3. Na kraju, važno je znati da svaka srednja škola za upis traži da ispunjavate određene zdravstvene uvjete. Koji su to zdravstveni uvjeti i kojim ih dokumentom dokazujete, potražite na sljedećem linku: 
 
Sretno!

ODMORKO

Školski sportski savez Grada Zagreba nastavlja sa slobodnim klizanjem na ŠRC Šalata, slobodnim plivanjem i usavršavavnjem plivačkih tehnika na bazenu Jelkovec u okviru programa Odmorko tijekom školske godine. U privitku se nalaze plakati programa.

Napomena:
Program se provodi uz pridržavanje epidemioloških mjera propisanih od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Za sudjelovanje u programima broj mjesta je ograničen te su potrebne prethodne prijave preko mrežne stranice Školskog sportskog saveza Grada Zagreba.

Priloženi dokumenti:
2021-KLIZANJE.jpg
2021-PLIVANJE.jpg


Brini o sebi - Budi dobro - Proživi COVID

PODRŠKA OBITELJI NAKON POTRESA

TražilicaUdžbenici

Uz sve udžbenike, čija se nabava financira iz državnog proračuna, naručene su pripadajuće radne blježnice i drugi obrazovni materijali, a nabavu financira GUO tj. Grad Zagreb.


ŠKOLSKA KNJIŽNICA

ONLINE RADOVI

Kalendar
« Srpanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Himna naše škole

Himna naše škole

Sesvete su naše mjesto,
Sesvete su naša škola,
Sesvete su naše župe,
Sesvete su Prigorje.
 
Poslušajte pjesmu našu,
molimo za pažnju vašu:
Sesvećani mi smo svi,
dio Zagreba smo mi.
 
Prva brojka, stih i slovo,
bilo nam je sve to novo.
Prijateljstvo, ljubav, svađa,
sve u školi to se rađa.
 
Učenika puno ima,
učenice velika briga.
Učiteljice su prave,
učitelji hladne glave.
 
 
Tu se uči, čita, zbraja,
igra, pleše, pjeva, svira.
Puna znanja kao knjiga
za sve nas je velika briga.
 
Knjige, klupe, imenici,
zadaće u bilježnici.
Hoćemo mi i sve znamo,
zlatne snove sanjamo.
 
RAP: knjige, torbe, brige, teke, sve je to za nas,
povijest, zemljopis i jezik
učimo na glas
biologija života, kemija i spoj,
matematika baš uvijek, fizika kao grom.
 
Likovna i glazbena kulture su svijeta,
tehnička je radost, tjelesna je zdrava,
vjeronauk svagdašnji, izborna i dodatna,
ali sve to skupa vrijedi za papir koji slijedi ...
 
 
 
Škola naša, škola stara,
škola znanja i saznanja.
reći ćemo mi njoj hvala,
za sve što nam je dala.
 
Prek stočetrdeset stara
Dobre ona ljude stvara.
Nije lako marljiv biti,
starije naslijediti.
 
Lijepa naša dom je moj,
Prigorje u srcu mom.
Škola nam je drugi dom,
sretni smo u srcu svom.
 
Prva ljubav, prva radost,
prijateljstvo, sretna mladost.
Nek vas ove riječi sjete
naše škole Sesvete.
 

 

Priloženi dokumenti:
himna mp3.mp3


Za Badel školu

Za Badel školu napisat ću pjesmu ovu,

da me podsjeća na sreću, na veliku sreću moju.

Sada ovog časa kada ove rime slažem,

da svoju školu volim, vjerujte ne lažem.

Kada se podsjetim na nju nešto me obuzme

moju ljubav prema njoj nitko ne može da uzme.

Ona nam je kao drugi dom,

odrali smo mi tu svi sa njom,

ona nam je naše blago

sve što je srcu drago.

U njoj smo proživjeli sve, sve svoje padove,

sve svoje pobjede i poraze i prve poljupce.

Tu su i profesori dragi, ponekad i preblagi,

oni su ti koji su se za nas mučili

i  puno nas toga u životu naučili.

Ona nam je kao drugi dom...

Bili ste uz mene kad je bilo najteže

ova pjesma prijatelji uz vas me veže

i kad se moje srce škole Sesvete sjeti

iz grla mi ova pjesma poleti.

Ona nam je kao drugi dom...

Priloženi dokumenti:
01 Za Badel skolu.wma


Anketa
Nova, moderna tehnika i tehnologija nas jepreskoči na navigaciju