preskoči na sadržaj
Međunarodna eko škola

   

Osnovna škola Sesvete stekla je status međunarodne eko-škole IX. generacije u 30. travnja 2009. godine. Zelenu zastavu      podigli smo, uz prigodnu svečanost,  4. lipnja 2009. Eko-škola projekt je Udruge Lijepa naša i Fee (Foundation of environmental education), a cilj programa rada eko-škole jest razvijanje ekološke svijesti te stjecanje novih znanja o zaštiti okoliša i održivom razvoju.

Koordinatorica čitavog projekta je učiteljica Diana Foro, a zbog njezinog privremenog odsustva od rujna 2010.  koordinatorice su profesorice  Ana Groš, a danas Marina Škledar.

Nakon seminara u travnju 2008.i odluke Učiteljskog vijeća da škola želi steći status eko-škole, izvršena je ocjena stanja okoliša kako bi se ocijenilo realno stanje u školi i oko nje te izradio odgovarajući program djelovanja. Također, osnovan je eko-odbor koji uz   pomoć     učenika, nastavnika ostalog osoblja u školi organizira razne eko-akcije. Jedno od obilježja eko-škole jest interdisciplinarni pristup odgoju i obrazovanju, odnosno ekološkim sadržajima u nastavi. Mlade su generacije na taj način osjetljivije na pitanja okoliša i sposobnije za donošenje odluka o razvitku društva u budućnosti. Aktivnosti eko-škole su brojne i obuhvaćaju istraživanje otpada u školskom dvorištu, analizu kuhinjskog otpada, kompostiranje i učenje o uporabi komposta, organiziranje stručnih predavanja, uređenje školskog dvorišta, očuvanje kulturne baštine sesvetskoga kraja, obilježavanje ekološki važnih datuma te suradnja s medijima, roditeljima, lokalnom upravom i samoupravom.

U svom programu rada Osnovna škola Sesvete opredijelila se za zaštitu okoliša zbrinjavanjem otpada i neželjenih supstanci u vodama.

U planu rada eko-odbora za školsku godinu 2010/2011. predviđeno je niz aktivnosti vezanih za zaštitu voda kako bi se osvijestila uloga i važnost vode u životu čovjeka. Uz predviđeni projekt Voda-izvor života Osnovna škola Sesvete nastavlja i s već započetim projektima i aktivnostima kao što su izrada mirisnih sapuna, ekoloških vrećica, igračaka od prirodnih i recikliranih materijala, uređenje parka, uzgoj cvijeća i začinskog bilja, čišćenje okoliša i prikupljanje povratne plastične ambalaže. Tako su u rujnu ove godine prilikom Međunarodnog dana zaštite ozonskog omotača održane radionice na temu Ozonski omotač – kako zaštiti Zemlju da se ne razboli od Sunca. Također, 22. rujna obilježen je Europski dan bez automobila prilikom kojeg se učenike i djelatnike škole raznim aktivnostima poticalo na što manju uporabu automobila kao prijevoznog sredstva, a 26. rujna posjetom Medvednici i brežuljcima prigorskog kraja obilježen je Svjetski dan čistih planina. Planinarenjem i berbom kestena pridružili smo se Svjetskom danu pješačenja.

U školi također djeluje i školska zadruga «Badel 1966» koja predstavlja ekološke proizvode škole na smotrama i prodajnim izložbama diljem Hrvatske. Povodom Međunarodnog dana kulturne baštine, 23. rujna, Učenička zadruga «Badel 1966» predstavila je školu na izložbi EKO-ETNO na Zagrebačkom velesajmu, na Sesvetskim jesenima te 28. rujna na Danima kruha u Remetama. Svi radovi koje naši učenici i učitelji izrađuju u okviru zadruge su od prirodnih i ekoloških materijala. Na taj način kod učenika razvijamo ekološku svijest i prezentiramo našu Eko-školu.

 

 

 

ODMORKO - LJETO 2021.

 

Učenici će u okviru programa moći slobodno plivati na bazenima Iver, Utrina, Svetice, Jelkovec, ŠRC Šalata i PVC Mladost. Osim plivališta Savez je pripremio i igraonice: atletike, sportova s diskom, boćanja, mačevanja, ragbija, triatlona, odbojke na pijesku, rukometa na pijesku, plesova, raftinga, kajak kanua, squasha, taekwondoa, kuglanja, bowlinga, tenisa, streljaštva te upoznavanja sa tajnama Medvednice.

Također, u sklopu programa „Odmorko ljeto 2021“, organizirat će se dva turnira u odbojci na pijesku i futsalu.

Ekipu mogu činiti učenici iz različitih škola. Prijavni list za turnire možete pronaći ovdje.

Link za prijavu na programe za koje je navedeno da je prijava obavezna:  https://skolski-sport-zg.hr/index.php?rubrika=odmorko&prijava=1

Sudjelovanje u aktivnostima je besplatno uz predočenje važeće iskaznice ili zahtjeva za izradu iskaznice Hrvatskog školskog sportskog saveza Grada Zagreba.

Detalje pogledajte u priloženom PDF dokumentu.


UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Dragi osmaši, 

bliži se kraj osnovnoškolskog obrazovanja i prijelaz u novo životno razdoblje, srednju školu. U tome vam želimo puno sreće i uspjeha. Sljedeće stranice bit će vam vrlo korisne:
 
Ovo je stranica putem koje ćete se upisivati u srednju školu, ali i mjesto na kojemu možete naći sve bitne informacije vezane za upis. Istražite! Provjerite imate li valjanu CARNET-ovu lozinku i korisničko ime (istim pristupate svome e-dnevniku). 
 
Na ovoj stranici možete saznati brojne informacije o srednjim školama i srednjoškolskim programima, ali i raznim zanimanjima. Možete ispuniti Moj izbor: Upitnik interesa i kompetencija, koji vam može dati ideju o zanimanjima koja bi vam odgovarala.
 
3. Na kraju, važno je znati da svaka srednja škola za upis traži da ispunjavate određene zdravstvene uvjete. Koji su to zdravstveni uvjeti i kojim ih dokumentom dokazujete, potražite na sljedećem linku: 
 
Sretno!

ODMORKO

Školski sportski savez Grada Zagreba nastavlja sa slobodnim klizanjem na ŠRC Šalata, slobodnim plivanjem i usavršavavnjem plivačkih tehnika na bazenu Jelkovec u okviru programa Odmorko tijekom školske godine. U privitku se nalaze plakati programa.

Napomena:
Program se provodi uz pridržavanje epidemioloških mjera propisanih od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Za sudjelovanje u programima broj mjesta je ograničen te su potrebne prethodne prijave preko mrežne stranice Školskog sportskog saveza Grada Zagreba.

Priloženi dokumenti:
2021-KLIZANJE.jpg
2021-PLIVANJE.jpg


Brini o sebi - Budi dobro - Proživi COVID

PODRŠKA OBITELJI NAKON POTRESA

TražilicaUdžbenici

Uz sve udžbenike, čija se nabava financira iz državnog proračuna, naručene su pripadajuće radne blježnice i drugi obrazovni materijali, a nabavu financira GUO tj. Grad Zagreb.


ŠKOLSKA KNJIŽNICA

ONLINE RADOVI

Kalendar
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Himna naše škole

Himna naše škole

Sesvete su naše mjesto,
Sesvete su naša škola,
Sesvete su naše župe,
Sesvete su Prigorje.
 
Poslušajte pjesmu našu,
molimo za pažnju vašu:
Sesvećani mi smo svi,
dio Zagreba smo mi.
 
Prva brojka, stih i slovo,
bilo nam je sve to novo.
Prijateljstvo, ljubav, svađa,
sve u školi to se rađa.
 
Učenika puno ima,
učenice velika briga.
Učiteljice su prave,
učitelji hladne glave.
 
 
Tu se uči, čita, zbraja,
igra, pleše, pjeva, svira.
Puna znanja kao knjiga
za sve nas je velika briga.
 
Knjige, klupe, imenici,
zadaće u bilježnici.
Hoćemo mi i sve znamo,
zlatne snove sanjamo.
 
RAP: knjige, torbe, brige, teke, sve je to za nas,
povijest, zemljopis i jezik
učimo na glas
biologija života, kemija i spoj,
matematika baš uvijek, fizika kao grom.
 
Likovna i glazbena kulture su svijeta,
tehnička je radost, tjelesna je zdrava,
vjeronauk svagdašnji, izborna i dodatna,
ali sve to skupa vrijedi za papir koji slijedi ...
 
 
 
Škola naša, škola stara,
škola znanja i saznanja.
reći ćemo mi njoj hvala,
za sve što nam je dala.
 
Prek stočetrdeset stara
Dobre ona ljude stvara.
Nije lako marljiv biti,
starije naslijediti.
 
Lijepa naša dom je moj,
Prigorje u srcu mom.
Škola nam je drugi dom,
sretni smo u srcu svom.
 
Prva ljubav, prva radost,
prijateljstvo, sretna mladost.
Nek vas ove riječi sjete
naše škole Sesvete.
 

 

Priloženi dokumenti:
himna mp3.mp3


Za Badel školu

Za Badel školu napisat ću pjesmu ovu,

da me podsjeća na sreću, na veliku sreću moju.

Sada ovog časa kada ove rime slažem,

da svoju školu volim, vjerujte ne lažem.

Kada se podsjetim na nju nešto me obuzme

moju ljubav prema njoj nitko ne može da uzme.

Ona nam je kao drugi dom,

odrali smo mi tu svi sa njom,

ona nam je naše blago

sve što je srcu drago.

U njoj smo proživjeli sve, sve svoje padove,

sve svoje pobjede i poraze i prve poljupce.

Tu su i profesori dragi, ponekad i preblagi,

oni su ti koji su se za nas mučili

i  puno nas toga u životu naučili.

Ona nam je kao drugi dom...

Bili ste uz mene kad je bilo najteže

ova pjesma prijatelji uz vas me veže

i kad se moje srce škole Sesvete sjeti

iz grla mi ova pjesma poleti.

Ona nam je kao drugi dom...

Priloženi dokumenti:
01 Za Badel skolu.wma


Anketa
Nova, moderna tehnika i tehnologija nas jepreskoči na navigaciju